tisdag 4 oktober 2016

RecensionÅr 1900 öppnar anläggningen Smögen hafvsbad sina dörrar som kurort. Platsen ansågs vara omgiven av ett havsvatten med västkustens största salthalt samt luft av oförfalskad renhet. Badgästerna kom hit för att både läka och roa sig.
Det är fortfarande frisk luft och magiskt vacker natur. De granitklädda husen står dock tätt och grannarna är på en noslängds avstånd, vilket gör att det inte känns lika harmoniskt som jag kan tro att det var i begynnelsen.
Hotellrummet är fridfullt i avskalad och sval skandinavisk design. Rent, fräscht och rymligt. Personalen är trevlig och omhändertagande.
I restaurangen som också känns skandinavisk med pinnstolar och ljus rymd har viss utsikt över klipphällarna och havet som fördel. Maten är genomtänkt med utsökta och säsongsbetonade råvaror. Självklart serveras det fisk och skaldjur vid varje måltid.
Under vårt besök är det många gäster här samtidigt, vilket kan tryta på tålamodet och hörseln när man vill samtala med sina bordskamrater.Stillheten och harmonin på spa avdelningen är underbart påtaglig. Även då man inte är där helt själv. Den lugna musiken och  fräscha, rena ytor förstärker intrycket. Spa behandlingar är alltid lyxiga och oerhört avslappnande. Jag gillar Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter som används här. Spa terapeuten kunde nog ha varit mer påläst på produkterna men hon utförde sin uppgift väl.
Det bästa med vistelsen är ändå det exotiska landskapet av karga, lena klipphällar. Havet med sin styrka och ständiga närvaro. Att dessutom få uppleva allt detta härliga tillsammans med kära människor, porlande skratt och djupa samtal gör denna helg närmst oslagbar.


 Mitt betyg av hotell Smögen havsbad är: 3,5 av 5 blåbär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar